Detaljna Pretraga

0 € to 1,500,000 €

Dodatne Opcije
We found 0 results. View results
Your search results

Izdavanje stanova u Nišu

Posted by info@blazicnekretnine.rs on 20. mart 2024.
0

Izdavanje stanova Nis – kao tema sama po sebi otvara pitanja. Od pitanja cene, lokacije, uređenosti pa do pitanja koliko je potrebno vremna od trenutka oglašavanja do samog izdavanja.

Što se tiče područja Niša, trenutno po najpopularnijim sajtovima kada otkucate izdavanje stanova Nis, za oglašavanje mozemo naći od 300 do 600 stanova u ponudi. Bilo da se radi o stanovima koji se izdaju posredstvom agencija ili o stanovima koji se izdaju bez posrednika.

Izdavanje stanova u Nisu – za Studente

Niš je svakako studenski grad. Brojka od skoro 30000 studenata na niskom Univerzitetu govori sama po sebi. Pored osnovnih faktora koji imaju uticaj na izdavanje stanova u Nisu, ovaj faktor je i te kako bitan.U Nišu postoji veliki broj stanova za izdavanje, a posebno onih koji ispunjavaju studenske potrebe. Prilikom odabira stana, student ce se voditi ovim faktorima: lokacija(blizina fakulteta), velicina stana (najčešće manji stan), cena „kirije“, opremljenost stana(namšten/nenamešten), blizina marketa, pijace, dobra povezanost sa bitnim delovima grada, gradski saobraćaj…Atraktivne lokacije za studente nalaze se oko samih fakulteta, pa tako kod Trga Kralja Aleksandra imamo Pravni i Ekonomski fakultet. U naselju Nikola Tesla GAF i ETF. U blizini starog groblja DIF i Fakultet zaštite na radu. Na Bulevaru Zorana Đinđića Medicinski i Stomatološki fakultet…Uz lokaciju bitnu ulogu igra i cena „kirije“. Za detalje pogledajte (Blažić nekretnine – Izdavanje stanova Nis ). Kada je reč o visini kirije, ona zavisi od kvadrature stana, ali i od stanja odnosno uređenosti i opremljenosti stana. Uređeni i opremljeni stanovi, svakako imaju prednost. Upavo zato, jako je važno da prilikom oglašavanja stana za izdavanje, bude priložen što kompletniji opis koji će zainteresovati potencijalnog zakupca. Slika koju zakupac stvori na osnovu podataka priloženih u oglasu, upravo je slika koja će ga navesti na odluku da pogleda i eventualno iznajmi stan. Za oglašavanje kontaktirajte agenciju ili popunite upitnik a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Izdavanje stanova Nis – Stan na dan

Zbog sve većeg broja turista, vikend tura, kulturnih desavanja za zakupodavce stvorila se nova mogucnost, stan na dan. Samostalno ili u saradnji sa agencijama ili hostelima, zakupodavci mogu doci na laksi nacin do veceg novca izdavanjem svog stana.Primer Vlasnik garsonjere koji je izdaje za 150 evra studentima više će zaraditi ako je turistima izda samo tokom deset dana mesečno, ili za vreme vikenda. Iznajmljivanje na dan je oko 30 evra, pa je računica jasna, za deset dana uzeće 300 evra, duplo više nego od mesečne kirije studentu.Ovaj trend pretvaranja nekadašnjih najčešće „studentskih“ stanova u male, obično nelegalne hostele koji se izdaju preko specijalizovanih sajtova, najčešće turistima, ali i preko oglasa za one kojima je potreban smeštaj na samo nekoliko dana. Polako počinje da utiče na cenu izdavanje stanova u Nisu.Rast cena kirija zbog iznajmljivanja na dan podiglo je cenu stanova u gradovima, što su na svojoj koži najviše osetili studenti. Koji su među najbrojnijim podstanarima i koji najviše traže manje stanove.

-Stan na dan – Preporuke – izdavanje stanova Nis

– Uneli smo nov nameštaj i kvalitetnu posteljinu koja će da izdrži učestala pranja. Kupili sve one sitnice koje podstanari inače donose sa sobom. Potrebno je da se gosti osete kao u hotelu, zbog čega im u kupatilu uvek ostavljamo šampone, sapune, čiste peškire, toalet papir… Dosta se radi i na enterijeru, jer iako dolaze na nekoliko noći, gosti ne žele da spavaju na kauču koji ste vi nasledili od bake. Oni imaju visoke kriterijume, a mi zavisimo od komentara i rejtinga. Čim se pojavi negativna ocena, smanji se broj rezervacija – opisuje jedna od vlasnica.– Važan je dobar odnos sa gostima. Ja ih dočekujem u stanu, ali u dogovoru sa njima mogu da obezbedim. I neki vid organizacije, prevoza sa aerodroma, da ih posavetujem gde da idu, šta da probaju. Kada odu, ja perem posteljinu, a imam i ženu koja čisti stan. Uz cenu boravka, gosti plaćaju i naknadu za čišćenje koja fiksno iznosi oko sedam, osam evra. Usput, barem jednom godišnje imamo veća ulaganja u vidu renoviranja.Sve ovo ce poboljsati Vas buduci biznis, tzv. izdavanje stanova nis.

Izdavanje stanova Nis – Troškovi stana

Razvojem tehnologije, raste i potreba čoveka za njemon primenom. Tako da su dašnjem „modernom“ čoveku znatno povećane nužne potrebe. Pored osnovnih troškova za struju, vodu i grejanje, danas imamo i kablovsku televiziju/IPTV, internet kao osnovne izdatke.Za izdavanje stanova u Nišu kao presudanu ulogu igra izvor energije za grejanja. Zbog celogodišnjem plaćanja i viskog cena sve nepopluarnije je daljinsko grejanje preko JKP „Gradska toplana Niš“ . Tako da prednost u izdavanju imaju stanovi sa modernim i ekonomičnim vidovima grejanja. Tu pre svega mislimo na EG(kotao na pelet, drva) i TA(termoakumulacione peći), mermerne i Norveške radijatore.

Izdavanje stanova Nis – Svetski trendovi i predviđanja – uticaj na izdavanje stanova Nis

Saveti za stanodavce. Priprema je glavni ključ uspeha, od cuvanja stredstava za ulaganje u sam stan i za sitne popravke u stanu pa do pravovremenog povećanja kirije na osnovu istih. Sa sve većim uticajem tehnologije na život pojavljuje se potreba i za modernizacijom životnog prostora.

Stolarija

Prilikom izbora stana zakupac se vodi cenom, a na cenu utiču troškovi grejanja. Promenom stolarije možemo povećati energetsku efikasnot a time smanjiti troškove. Da bi podigli energetsku efikasnost mnogi se odlučuju za kupovinu PVC stolarije koja je u Skandinaviji i ostalim zemljama EU sve manje u upotrebi, pa se ovakvi polovni prozori kod nas mogu kupiti za malo novca. Na severu Evrope se sve češće primenjuje drugačija metoda izolacije, koja je zdravija i efikasnija. Najčešće se pribegava prirodnim materijalima. Prednjači stolarija u kombinaciji drvo-aluminijum ili primena alu-lajsni(manje efikasan).

Modernizacija

Sto se tehnike tiče, možete početi sa jednostavnijim, kao što je postavljanje USB utičnica ili pametnih termostata. Pa sve do većih, kao što je uvođednje kućnih sistema daljinske kontrole svi uređaja u domaćinstvu, tzv. smat home. Po istraživanjima Wakefield Research and Schlage 9 od 10 miliona zakupaca je spremno da plati više za najam stana koji je opremljen pametnom tehnologijom. Takođe treba obratiti pažnju i na osvetljenje (LED), optički i bežični internet, protivpožarnu zaštitu…Takođe možete pogledati i naš članak o trendovima uređenja.

Compare Listings